Artikkeli

Aito välittäminen on Keskimaata parhaimmillaan

By 15.12.2020 18 joulukuun, 2020 No Comments

– Numeroiden ja käsiparien sijasta työntekijät ovat ihmisiä, joiden ajatuksista, mielipiteistä ja hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita, arvioi Äänekosken S-marketissa työskentelevä Petri Soikkeli.

 

Syksyllä 2020 toteutetussa työyhteisö- eli TYT-tutkimuksessa keskimaalaisten työtyytyväisyys nousi uudelle tasolle. Tutkimus kertoo, että vaikeat olosuhteet ovat saaneet suuren joukon puhaltamaan yhteen hiileen ennen kokemattomalla tavalla. Myös työn merkityksellisyyden kasvu näkyy selkeästi tutkimuksen tuloksissa. Yhä useammat ovat todella omistautuneet työlleen, sitoutuneet työnantajaansa ja kokevat saavansa työstään ansaitsemaansa arvostusta. Yllättävää on myös se, että täysin poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta työn stressaavuuden on arvioitu jopa vähentyneen ja työkuorman pysyneen yleensä kohtuullisena.

 

Esimerkillistä poikkeusolojen toimintaa

Yhteishengen parantuminen sekä omassa toimipaikassa että laajemmin koko Keskimaassa on myös Äänekosken S-marketissa myyjänä työskentelevän Petri Soikkelin mielestä koronavuoden 2020 parasta antia.
– Autetaan toisiamme ja puhalletaan yhteen hiileen entistä tiiviimpänä porukkana. Keväällä hiljentyneiden ravintoloiden ja liikennemyymälöiden työntekijöiden siirtäminen kaupan puolelle apuvoimaksi vahvisti yhteisöllisyyttä ja toi kaikille lisäintoa, Petri kuvailee.
Hänen mielestään Keskimaa on toiminut poikkeusoloissa esimerkillisesti.
– Meillä pidetään aidosti huolta työntekijöistä. Ylintä johtoa myöten meitä tsempataan ja arvostetaan. Numeroiden ja käsiparien sijasta työntekijät ovat ihmisiä, joiden ajatuksista, mielipiteistä ja hyvinvoinnista ollaan kiinnostuneita. Aito välittäminen on Keskimaata parhaimmillaan.
Petri vakuuttaa jaksavansa työssä hyvin, eikä koe sitä liian stressaavaksi.
–Työmotivaatiota lisää sekin, että asiakkaamme ovat osoittaneet tänä vuonna entistä näkyvämmin arvostuksensa tekemäämme työtä kohtaan.

 

Työtä, jolla on merkitystä

Petri on työskennellyt 11 vuotta Äänekosken S-marketissa. S-ryhmästä hänellä on kokemusta vielä pidemmältä ajalta, sillä ennen Keski-Suomeen muuttoaan hän oli töissä Mikkelin Prismassa. Keskimaassakin Petri on tehnyt töitä oman kotipesän lisäksi muun muassa Palokan Prismassa, Mestarin Herkussa ja Savelan S-marketissa.
– Monitoimipaikkatyöskentelyn avulla sain itselleni lisää työtunteja silloin, kun omassa toimipaikassa niitä ei ollut niin paljon kuin nykyään. Keskimaassa olen päässyt kehittämään omaa tietotaitoani ja työskentelytapojani. Olen kiitollinen, että saan oppia jatkuvasti uutta ja tehdä työtä, jolla on merkitystä, Petri kommentoi.

Avoimet työpaikat


Katso kaikki Keskimaan avoimet työpaikat.