Haluatko kesätyökokemusta kaupasta, ravintolasta tai ABC-liikennemyymälästä?
Hae Keskimaalle tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun!

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten mahdollisuuksia päästä tutustumaan erilaisiin yrityksiin, työtehtäviin ja työelämän pelisääntöihin. Tutustu- ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma on usein nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka, jossa kerrytetään osaamista ja kokemusta tulevia kesätöitä varten.

Me Keskimaalla tarjoamme kahden viikon kesäharjoittelujaksoja kaupan toimipaikoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja liikennemyymälöissä niille 15–17 vuotiaille lukiolaisille ja peruskoululaisille, jotka eivät ole vielä aiemmin olleet Osuuskauppa Keskimaalla töissä.

Kahden viikon aikana kesäharjoittelijalla on yhteensä 10 työpäivää. Työaika on 6 tuntia päivässä ja se sijoittuu arkipäiville (ma–pe) kello 8–18 välille. Harjoittelijalle maksetaan palkkio, joka on 375 euroa (vuonna 2021).

Saatat tulla valituksi kesäharjoitteluun, jos täytät kaikki seuraavat ehdot:

 • olet kesäharjoittelun ajankohtana 15–17-vuotias (ks. ajankohdat alhaalta)
 • olet peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa, VALMA- tai TELMA-koulutuksessa (HUOM. harjoitteluohjemaan ei voi tulla valituksi, jos opiskelet ammattiin tai olet suorittanut ammattitutkinnon)
 • et ole aiemmin ollut tutustu ja tienaa -kesäharjoittelussa Keskimaalla
 • et ole aiemmin ollut töissä Keskimaalla

Toivomme kesäharjoitteluun hakijalta:

 • innostusta ja uskallusta asiakaspalvelutehtäviin
 • reipasta ja iloista asennetta kesäharjoitteluun
 • halua oppia uusia asioita ja työelämän pelisääntöjä

Selvitäthän ennen työhakemuksen kirjoittamisen aloittamista mikä tai mitkä seuraavista harjoittelujaksoista käyvät kesäsuunnitelmiisi:

 • 7.–20.6.2021
 • 21.6.–.4.7.2021
 • 5.7.–18.7.2021
 • 19.7.–1.8.2021

Valinnat harjoittelujaksoille tehdään hakemusten sekä niissä ilmoitettujen ajankohtien perusteella. Harjoittelun ajankohtaa ei valitettavasti ole mahdollista muuttaa valinnan jälkeen.

Vinkit hakuun:

 • Varaa aikaa lomakkeen täyttämiseen ja mieti etukäteen missä toimipisteissä työskentelisit mieluiten.
 • Voit halutessasi käydä lukemassa Keskimaan yleisimmistä kesätöistä vinkkejä, millaista kesäharjoittelusi kaupassa, liikennemyymälässä tai ravintolassa tulisi olemaan. Tutustu ja tienaa -harjoittelijoiden tehtävät ovat rajatumpia kuin täysi-ikäisten kesätyöntekijöiden, joista kuvaukset ovat tehty, mutta työympäristö on sama kuin muillakin työkavereillasi ja sinulle on esimiehen toimesta valikoitu erilaisia tehtäviä, jotka ovat nopeita oppia kahden viikon kesäharjoittelun aikana ja joista on hyötyä sinulle myös tulevissa kesätöissäsi.
 • Tuo hakemuksessa esille motivaatiosi sekä osaamisesi. Lomakkeella on esimerkiksi kysymys: ”Miksi olisit hyvä kesätyöntekijä Osuuskauppa Keskimaan tiimiin?”. Voit Kysyä perheenjäseniltäsi tai kavereiltasi, kuinka he sinua kuvailisivat, mitä osaat heidän mielestään erityisen hyvin ja mieti sitten sen avulla miksi juuri tämä kesätyö olisi huippu juuri sinulle.
 • Vastaa hakemuslomakkeen kaikkiin kysymyksiin huolellisesti, selkeästi ja tiiviisti. Tarkasta myös oikeinkirjoitus ennen lähettämistä.

Hakuaika päättyy 15.3.2021, jonka jälkeen teemme valinnat hakemusten ja niissä esitettyjen työskentelyjaksojen sekä toimipaikkatoiveiden mukaisesti.

Ilmoitamme valinnoista viimeistään 30.4.2021 mennessä kirjepostilla. Kirjeen lisäksi laitamme huoltajallesi viestin, että sinut on valittu ohjelmaan, jotta osaatte odottaa kirjepostin saapumista.

Hakulomakkeen löydät täältä
Haethan 15.3.2021 mennessä!

Tsemppiä hakuun! 😊

Tarvittaessa kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla rekrytointiosastomme Marjolle: tutustujatienaa.keskimaa@sok.fi
(huom. kesäharjoittelua ei voi hakea sähköpostilla)