Kesätyö 2020

Vinkit kesätyöhakuun

By 9.12.2019 helmikuu 24th, 2020 No Comments
Kesätyö Keskimaalla

Aloita kesätyön haku tästä

 1. Tee taustatyö huolella. Tutustu yleisimpiin kesätyöpaikkakuvauksiin, katso mieluisen kesätyöpaikkasi aukioloajat ja nettisivut sekä kurkkaa toimipaikan Facebook-sivut. Kysy rohkeasti, jos jokin askarruttaa etkä löydä vastausta UKK-osioista tai nettisivuilta!
 2. Panosta hakemukseesi ja varaa aika sen tekemiseen. Tuo osaamisesi ja motivaatiosi esille mahdollisimman selkeästi. Kysy esimerkiksi perheenjäseniltäsi tai kavereiltasi, kuinka he sinua kuvailisivat, mitä osaat heidän mielestään erityisen hyvin ja mieti miksi juuri tämä kesätyö olisi huippu juuri sinulle.
 3. Huolellisuus ennen kaikkea. Täydellinen ei tarvitse olla, mutta hyvä kieliasu on hyvä tarkastaa ja pyydetyt kohdat täyttää mahdollisimman huolellisesti.
 4. Ole konkreettinen. Ympäripyöreiden lauseiden sijaan kerro konkreettisesti esimerkiksi millaisissa työtehtävissä ole ollut, millaisissa työyhteisöissä olet työskennellyt ja mitä haluaisit kesätyössä oppia.

Hakemuslomakkeen täyttäminen

 1. Täytä itsestäsi perustiedot, yhteystiedot sekä esittelyosio.
 2. Täytä aiempi työkokemuksesi, kirjaa tässä osiossa aloitus- ja lopetusajankohdat sekä konkreettiset työtehtäväsi kyseisessä työpaikassa (esim. Myyjä X-kaupassa, työskentelin tuolloin asiakaspalvelussa kassalla ja käytin Veikkauskonetta)
 3. Täytä koulutuksesi, kirjaa myös aloitus- ja päättymispäivät (jos olet valmistunut).
 4. Valmistaudu vastaamaan seuraavaan kysymykseen perustelujen kera:
  – Miksi päädyit hakemaan Keskimaalle kesätöihin?
 5. Valitse kaikki toimipaikat, joissa haluat työskennellä ja pystyt liikkumaan niihin. (”Toimipaikka, jossa haluaisit työskennellä” kysymyskohdasta löydät luettelon kaikista Keskimaan toimipaikoista). Lisäksi pohdi ja kirjaa 3 ehdotonta suosikkiasi avoimeen kysymyskohtaan.)
 6. Valmistaudu valitsemaan, mikä aloitusajankohta ja mikä kesätyön päättymisajankohta on lähimpänä sinun aikataulujasi (esim. pystyn aloittamaan työt 1.4.2020 ja voin työskennellä 15.9.2020 saakka).
 7. Näiden lisäksi hakulomakkeella pyydetään sinua valitsemaan esim. aiempi kokemus eri palvelualojen tehtävistä ja sinulle soveltuvat työvuorot. (muistathan, että Keskimaan kaikki työt sisältävät vuorotyötä).
 8. Lopuksi tarkasta hakemuksesi ja lähetä!