Kesätyö 2020

Usein kysytyt kysymykset

By 4.12.2019 helmikuu 24th, 2020 No Comments
Kesätyö Keskimaalla

Tässä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Miksi kesätyöpaikkaa hakevan henkilön tulee olla 18-vuotta täyttänyt 1.6.2020 mennessä?

Kesätyömme sisältävät usein esimerkiksi yötyötä, anniskelutehtäviä, ikärajavalvottujen tuotteiden itsenäistä myyntiä ja yksintyöskentelyä, joissa on perusteltua edellyttää 18-vuoden ikää.

Entä jos täytän esimerkiksi heinäkuussa 18 vuotta?

Lähtökohtaisesti palkkaamme pidempiaikaisiin kesätöihin vain yli 18-vuotiaita tai ammattiin opiskelevia, mutta katsomme Jyväskylän ulkopuolella tilannetta toimipaikka- ja tehtäväkohtaisesti (onko työ toimipaikassa järjesteltävissä liiketoimintalähtöisesti ottaen huomioon nuoren työntekijän työajat ja työtehtävät)

Voinko päästä ensimmäisten joukossa haastateltavaksi haastattelutilaisuuksissa?

Valitettavasti jonotuspaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen. Odotamme rekrytointitilaisuuksiin jopa satoja hakijoita ja periaatteenamme on kohdella hakijoita tasavertaisesti. Tästä syystä haastatteluvuorot osoitetaan täysin satunnaisessa järjestyksessä, eikä niihin voi vaikuttaa etukäteen.

Haluaisin vapaata esimerkiksi festareille, saanko varmasti vapaaksi tietyt viikonloput?

Meillä työskennellessä voit esittää esimiehelle toiveita työvuoroja kohtaan ja toivoa esimerkiksi kohtuuden rajoissa viikonloppuvapaita. Näitä pyritään mahdollisuuksien mukaan mahdollistamaan, mutta voi olla myös tilanteita, ettei vapaatoiveita voi järjestää esimerkiksi työvuorosuunnitteluun ja työehtosopimukseen liittyvistä syistä.

Milloin saan tietää valinnastani?

Pyrimme ilmoittamaan hakijoille mahdollisimman pian mahdollisista valinnoista tai valitsematta jättämisestä. Tarkempaa tietoa hakuaikataulusta saa näiltä sivuilta.

Minkälaista palkkaa saa kesätöistä Keskimaalla?

Kaikissa työtehtävissämme noudatetaan kunkin alan työehtosopimuksen mukaisia palkkoja. Lisätietoa työehtosopimuksista ja palkkataulukoista saat sivustolta https://www.pam.fi/tyo/palkkataulukot.html.

Minkälaisia kesätyötehtäviä Keskimaa tarjoaa?

Vaikkakin palkkaamme kesätyöntekijöitä, tekevät kesätyöntekijämme samoja työtehtäviä kuin vakituisetkin työntekijät. Lisätietoa yleisimmistä kesätyötehtävistä löydät näiltä sivuilta.

Mihin olen yhteydessä jos minulla tulee jotain kysyttävää liittyen hakuprosessiin?

Olethan yhteydessä joko sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi tai Facebookissa yksityisviestillä Meillä töissä -sivuston kautta.

Lähetä sähköpostiMessenger

En ole saanut sähköpostiini tarkempia tietoja haastattelusta. Miten toimin?

Lähetämme tarkemman haastattelukutsun jokaiselle hakijalle sähköpostitse. Tarkistathan myös roskapostikansiosi, sillä osa sähköpostipalveluista saattaa valitettavasti ohjata @sok.fi -loppuisesta osoitteesta saapuneen viestin roskaposteihin. Kutsuviestit lähetetään hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää, mutta jos täytät hakemuksesi viimeisenä hakupäivänä, saat myös haastattelukutsun tiukemmalla aikataululla. Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse, jos et ole saanut kutsua.

Entä jos en pääsekään osallistumaan oman lähipaikkakuntani haastattelutapahtumaan?

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi, niin pyrimme järjestämään haastattelukutsun toiselle paikkakunnalle. Lähtökohtaisesti ilman perusteltua syytä ei kuitenkaan vaihdeta haastattelupaikkakuntaa.

Sain kesätöitä muualta tai haluan peruuttaa hakemukseni?

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi

Olen sairas tai minulla on muu pakottava este, enkä näin pääse osallistumaan haastattelutapahtumaan?

Sairaana ei tule osallistua haastattelutapahtumaan. – Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.keskimaa@sok.fi, niin pyrimme järjestämään sinulle toisen haastattelumahdollisuuden.

Entä jos mikään rekrytointitilaisuuksista ei sovi minulle haastatteluajankohdaksi?

Suosittelemme seuraamaan avautuvia työtehtäviämme osoitteesta www.keskimaa.fi/rekry ja hakemaan sinua kiinnostavia paikkoja myös tulevaisuudessa. Ilmoitamme nettisivuillamme, mikäli tarvitsemme täydennystä kesätyöntekijäkaartiimme vielä myöhemmin keväällä ja kutsumme soveltuvimpia hakijoita haastatteluihin. Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta järjestää Skype- tai puhelinhaastatteluita.