uratarinat

Kaj Honkanen, Kodin Terra

By 17.12.2020 15 tammikuun, 2021 No Comments

Koronavuosi on keikauttanut Kaj Honkasen työkuviot uuteen kuosiin.

Kaj ”Kaitsu” Honkasella on suhteellisen lyhyt kokemus Keskimaasta työnantajana, mutta hän sanoo olevansa vaikuttunut.
– Iso kiitos Keskimaalle etenkin siitä, miten koronan takia hiljentyneiden ravintoloiden ihmisille on järjestetty töitä muista toimipaikoista. Ihmisistä on pidetty aidosti huolta, hän toteaa.

Työnhausta iltavuoroon

Kaitsun ura Keskimaassa alkoi puolisentoista vuotta sitten.
– Olin ajanut itseni likimain loppuun toisella alalla, joten menin kysymään yökerho Brasta työpaikkaa. Olin tehnyt Revolutionissa ovimiehen hommia, ja olihan Brassa tullut opiskeluaikana juhlittua paljon, joten siellä oli minulle ennestään tuttuja ihmisiä.
Hän teki jo samana iltana ensimmäisen vuoron blokkaajana, ja löysi pian itsensä jo baaritiskin takaa.
–Työhön pääsin nopeasti sisään. Se oli mielenkiintoista, hauskaa, ja erittäin palkitsevaa, vaikka toki myös ajoittain raskasta. Elämänrytmi solahti yötyöhön helposti ja ryhdyin suorittamaan baarimestarin ammattitutkintoa.

Sitten tuli korona. Bra laitettiin maaliskuussa kiinni, eikä ovia ole sen jälkeen avattu.
– Me kaikki pääsimme kaupan puolelle töihin ja omalla kohdallani työtunnit jopa lisääntyivät. Kiersin kevään mittaan kymmenessä eri kaupassa. Monena aamuna piti herätä siihen aikaan, jolloin olin tottunut pääsemään töistä. En ollut aiemmin tajunnut, että kaupan työ on valtavan paljon enemmän kuin päälle päin näyttää. Porukka painaa töitä ihan valtavasti, mutta silti hyvällä fiiliksellä.

Vauhdikas vuosi

Kesän kynnyksellä Kaj päätyi Kodin Terran noutomyymälään kiireavuksi. Kesän taittuessa syksyyn Terran yritys- ja rakentajapalvelun projektimyyntiin avautui paikka, jota hän haki ja tuli valituksi.
– Teen tarjouslaskentaa ja toimin asiakkaideni tavaranhankkijana ja neuvonantajana, jotta heidän projektinsa etenevät mahdollisimman sujuvasti. Tähän hommaan minulla on sekä koulutusta että kokemusta. Olen 10 vuotta sitten valmistunut talonrakentajaksi ja tehnyt alalla töitä monissa firmoissa ja monenlaisissa hankkeissa aina siihen asti, kun pääsin alan vaihtajana Keskimaalle töihin.

Kaitsu kertoo työn Kodin Terrasta sopivan hänen nykyiseen elämäntilanteeseensa mainiosti.
– Esikoiseni syntyi kesäkuussa, ja uudenlaiseen perhe-elämään säännöllinen 8-16 -työ istuu ihanteellisesti.
Vuosi on ollut hyvin vauhdikas, enkä ole ainakaan tylsistymään päässyt. Elämä on juuri nyt hyvällä mallilla.

Avoimet työpaikat


Katso kaikki Keskimaan avoimet työpaikat.